Friday 6 September 2013

Sallatë e lehtë me domate e djath mozzarella

Mozzarella (Djath i bardhë me origjinë nga Italia jugore, shqip - lexo mocarrella)

Përbërësit: Disa domate të kuqe, 'Pesto' pastë, Djath i freskët mozarrella, krypë, biber i zi, borzilok i terur, vaj ulliri (opcional)
I preni 2 - 3 domate në disqe rreth 1/2 cm trashësi dhe i kryposni sipas shijes.
E preni edhe mozzarella-n e freskët në disqe të ngajshme dhe të gjitha i renditni në pjatën e servimit si më poshtë:
1. E shpërndani pak borzilok në pjatën e zbrazët
2. E lyeni secilin disk të domateve me pesto dhe e vëni mbi një rriskë mozzarella si në foto
3. I renditni në pjatë dhe e përfundoni duke shpërndarë borzilok përmbi e po qe se keni dëshirë edhe pak vaj ulliri meqenëse 'Pesto' përmban një sasi në vehte.
Pesto-n e gjeni në teglla të vogla në shumicën e marketeve të furnizuara mirë - zakonisht në raftet pranë pastave të terura dhe salceve tjera për pasta. Pesto mund të jetë i gjelbërt (përmban borzilok, vaj ulliri, disa lloje farash të ndrydhura dhe një sasi djathi) apo i kuq (e ka përmbajtjen e njëjtë si pesto i gjelbërt me shtesë të domateve të terura që i japin ngjyrën) - zgjedhja sipas shijes.

Shënim: sasia e domateve më lartë është vetëm udhëzuese - sasinë e sallatës e ndryshoni vetë sipas numrit të personave në tavolinë. Të tjerët përbërës gjithashtu i bleni në varësi nga sasia që do të përgatitni.

No comments:

Post a Comment