Friday 13 September 2013

Meny 5 - Mish i bardhë pule i pjekur në...

fërtere-skarë, i marinuar një ditë më parë me vaj ulliri, lëng limoni, krypë, biber, gjethe dafine e kombinim erëzash (reçeta vijon së shpejti)

i servuar me...

... karrota e patate të pjekura në furrë (të marinuara në tepsinë ku edhe do të piqen me vaj e krypë sipas shijes/sasisë së perimeve)

... tranguj të vegjël turshi.

Shënim: Karrotat kanë nevojë të pjeken më gjatë se patatet andaj patatet i shtoni rreth 15 minuta pas karrotave. Patatet e mëdha I preni në copa të madhësisë së njejtë. I përzieni perimet përafësisht çdo 15 minuta që të mos ngjiten. Orientimisht - temperatura 240 gradë Celzius, rreth 45-50 minuta.

 

 
 
 

No comments:

Post a Comment